4 Essentiële Principes voor een Gezonde Darmflora

Mijn missie is om de darmgezondheid van iedereen te verbeteren met behulp van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Of je nu worstelt met darmproblemen, een chronische aandoening aanpakt, werkt aan je immuniteit, energie, humeur, huid, hormonen of streeft naar een gezond gewicht - een goede darmgezondheid is de eerste stap.

Het aanpakken van je darmgezondheid kan overweldigend zijn, daarom geven . Het biedt praktisch advies en exclusieve recepten, allemaal gebaseerd op orthomoleculaire wetenschap, om je transformatie op gang te brengen.

Dit is getest en beproefd door meer dan tienduizenden cliënten, met indrukwekkende resultaten. Het transformeren van je darmen kan echt je leven veranderen. Laat ons weten hoe we je kunnen helpen bij het creëren van een betere darmgezondheid, meer energie en evenwichtige hormonen!

 

1. De darm is met alles verbonden

De 40 miljoen bacteriën die in je darmen leven (je darmmicrobioom) hebben duizenden verantwoordelijkheden die elk orgaan en elke functie van je lichaam kunnen beïnvloeden, inclusief je immuunsysteem, hersenen, metabolisme, hormonen en huid. Als je goed voor je darmen zorgt, zullen ze op hun beurt goed voor jou zorgen.

2. The Super Six

Als het gaat om de planten die je eet, wil je een diversiteit aan voeding uit alle zes verschillende plantengroepen: groenten, fruit, volle granen, peulvruchten (bonen en linzen), noten & zaden, en kruiden. Elke plantengroep levert een unieke verzameling voedingsstoffen en vezels die goed zijn voor je darmen. Daarom kan het weglaten van een of meer van deze groepen een negatieve invloed hebben op je gezondheid. Onderzoekers van de Universiteit van Bergen ontdekten dat eten uit deze 6 voedingsgroepen tot wel een decennium aan je leven kan toevoegen.

 

3. Dertig plantpunten

Een baanbrekende studie gepubliceerd in 2018, met deelnemers van over de hele wereld, toonde aan dat mensen die minstens 30 verschillende plantaardige voedingsmiddelen per week aten, een diverser microbioom hadden dan mensen die er minder dan tien aten, zelfs als degenen die er tien aten over het algemeen meer planten consumeerden. Om deze wetenschap te vertalen, hebben we een plantenpunten systeem gemaakt. Voeg 1 punt toe voor elk type plant dat je eet, behalve voor kruiden en specerijen, die tellen als 1⁄4 punt. Als je bijvoorbeeld in een week twee keer wortels eet, telt het nog steeds als 1 punt. Bekijk de andere blog voor meer details over het behalen van je 30+ plantpunten per week.

 

4. INclusion no EXclusion

Onderzoek heeft aangetoond dat het toevoegen van 'goede voeding' een veel groter effect heeft dan alleen het vermijden van het 'slechte'. Deze visie van toevoegen in plaats van beperking is essentieel voor onze darmen en een meer plezierig en duurzaam effect op je voedingsgewoonten.

 

Voor meer informatie over voeding met veel plantpunten zijn de 170 darmvriendelijke recepten uit het boek BOOST

 

 

← Oudere artikelen