FAQ

Veel gestelde vragen

Orthomoleculaire voeding is voedsel zonder bewerkte producten en heeft dus voor biologische voeding en verse producten als basis. Ook worden er in een orthomoleculair voedingspatroon vaak zo weinig mogelijk koolhydraten verwerkt en worden ook bepaalde soorten vlees en zuivel beperkt.Daarbij zijn er allerlei supplementen beschikbaar om vitamines en mineralen aan te vullen tot de hoeveelheid die jouw orthomoleculair therapeut aanraadt. Dit kunnen supplementen zijn die gericht zijn op een bepaalde vitamine of mineraal die je binnen moet krijgen, maar het kan ook vervangende orthomoleculaire voeding zijn. Zo heb je bijvoorbeeld ook brood als supplementen (prebiotisch brood) of pure honing zonder verwerkingsstoffen (Manuka honing).

Volgens de orthomoleculaire therapeuten krijgen de meeste mensen op het moment te weinig vitamines en mineralen binnen. Door allerlei invloeden van technologie en andere ontwikkelingen zijn de omstandigheden waarin de mens leeft drastisch veranderd.

Om dit te corrigeren is er orthomoleculaire therapie, die je bovenop de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheden die de Gezondheidsraad verder kan helpen met het voldoende binnenkrijgen van de genoemde voedingsstoffen.

Een orthomoleculaire therapeut kan kijken naar jouw specifieke geval en op basis daarvan aanbevelingen doen. Zo heeft de ene persoon meer last van omstandigheden van buitenaf dan anderen, denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen leven in de stad of op het platteland.

Zaken die volgens de orthomoleculaire wetenschap te weinig worden belicht als het gaat om de gezondheid voor jou zijn hoeveelheid stress, het consumeren van E-nummers en het onnatuurlijk bereiden van voedsel en een zittend leven zoals een kantoorbaan.

De zaken hierboven zijn ook per persoon anders, de een eet om de dag iets uit de frituur terwijl andere mensen juist gezond eten, maar meer last hebben van stress.

Met de orthomoleculair therapeut kun je een specifiek orthomoleculair voedingspatroon afstemmen op jouw situatie zodat je op de juiste voedingsstoffen aanvult en je met het dieet mede zorgt voor een goede weerstand en immuunsysteem.

Een orthomoleculair voedingsdeskundige heeft alle kennis in huis over de verschillende voedingsstoffen die nuttig zijn voor een lichaam en welke voedingsstoffen het lichaam nodig heeft.

Zo helpt een orthomoleculair voedingsdeskundige je om de juiste balans te vinden met adviezen over welke voedingsstoffen jij het best aan kan vullen. Samen ga je op zoek naar de optimale hoeveelheden vitamines en mineralen.

Daarnaast let je ook op vetten, eiwitten, koolhydraten en vocht om alle processen in je lichaam goed te balanceren. Zo helpen eiwitten bijvoorbeeld om je botten, organen, hormonen en spieren goed te onderhouden.

Je kunt niet zomaar een orthomoleculair therapeut worden. Een orthomoleculair therapeut heeft orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Een orthomoleculair therapeut wil de optimale concentraties van voedingsstoffen in het lichaam bewerkstelligen en gebruikt hiervoor natuurlijke middelen zoals een orthomoleculaire supplementen en orthomoleculaire voeding.

Een orthomoleculair therapeut zal op zoek gaan naar de oorzaak van het probleem bij een persoon. Met een orthomoleculair voedingspatroon en supplementen zal de orthomoleculair therapeut het probleem oplossen. Problemen in de biochemische processen van een persoon worden uitgezocht door de orthomoleculair therapeut. Dit wordt gedaan door het lichaam zodanig aan te vullen met de nodige voeding, kruiden, vitaminen, mineralen, aminozuren, probiotica en vetzuren.

De orthomoleculair therapeut richt zich ook op de levensstijl van een persoon. Zo kan een orthomoleculair therapeut ademhalingstherapieën of bepaalde trainingen voorschrijven zoals Intermittent Fasting (IF).

De orthomoleculair therapeut heeft voor veel verschillende problemen oplossingen. Zo kan de orthomoleculair therapeut problemen met hormonen, de weerstand, vermoeidheidsklachten, stress, spijsvertering, maag, darmen, huidproblemen en meer oplossen met de juiste orthomoleculaire voeding en supplementen.

De voedingssupplementen die gebruikt worden bij de orthomoleculaire geneeskunde zijn speciaal voor een goede gezondheid en zijn vaak biologisch, veganistisch en natuurlijk. De orthomoleculaire geneeskunde gebruikt veelal natuurlijke producten en hulpmiddelen.

Gratis verzending

Bestellingen vanaf €75 versturen wij helemaal gratis

HOOGWAARDIGE PRODUCTEN

Zinergi zet zich in voor een gezonde leefstijl om meer energie te krijgen.