Behandeling

Consult behandeling

In mijn praktijk maak ik gebruik van de orthomoleculaire geneeskunde, de klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) en Intermittent Living. Ik leg je op deze pagina uit wat deze wetenschappen inhouden.

Orthomoleculaire Geneeskunde

De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling; één van de slechts vier wetenschappers met twee ongedeelde Nobelprijzen. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en orthomoleculair staat voor: de juiste moleculen.

De basis van orthomoleculaire therapie is de reguliere medische kennis in combinatie met voedingsleer en orthomoleculaire geneeskunde. Deze geneeskunde gaat over het behouden en/of optimaliseren van de gezondheid door inzet van goede optimale voedingsstoffen (zoals vitamines mineralen, vetzuren) en de juiste voedingsstoffen.

Voedingsstoffen zijn nodig voor de opbouw van het lichaam. Bij een tekort aan deze stoffen kan dit leiden tot een verminderde functie van organen, darmen, hormonen en immuunsysteem en ontwikkelen zich klachten. Als we deze aanvullen kunnen de klachten weer verholpen worden.

Wat is Orthomoleculaire Geneeskunde? Kijk hiervoor meer informatie: https://www.mbog.nl

Intermittent Living

Het Intermittent Living Concept is gedurende acht jaar ontwikkeld met behulp van twee basisonderzoeken; ‘The study of origin’ en ‘Intermittent Living’. Hiervoor zijn diverse doelgroepen onderzocht: gezonde personen, zittende mensen, topsporters en mensen met verschillende ziektebeelden. De resultaten van onze studies zijn gepubliceerd in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften. De grondlegger van dit concept, Dr. Leo Pruimboom, is erop gepromoveerd aan de Universiteit van Groningen.

Het concept is gebaseerd op de wetenschap achter de werking van hormetische prikkels zoals kortdurende extreme koude, therapeutische hypercapnia (CO2-therapie), medicinale hypoxie (lage O2-therapie), sauna, intermittent fasting en intermittent drinking. Daarnaast worden combinaties van secundaire plantenstoffen gebruikt om de hormetische prikkels optimaler te laten werken.

Uit onderzoek blijkt dat door het toevoegen van oude bekende oer-stressoren we onze gezondheid kunnen stimuleren. We zullen dus bewust die comfortzone moeten verlaten om te kiezen voor koude, honger, warmte, oervoeding om ons lichaam opnieuw te prikkelen zodat deze weer beter wordt in vitaliteit, beter hormoonbalans en een optimale darmfunctie.

Als de oorzaak van je hormoondisbalans ligt op het gebied van een verstoorde suikerstofwisseling wordt naast goede voeding en supplementen ook gestart met Intermittent Fasting om de maaltijdfrequentie omlaag te brengen.

Maak een afspraak