Werkwijze

Hoe ziet een eerste consult eruit?

In de praktijk werk ik volgens een vast stappenplan. Voor het eerste orthomoleculaire consult ontvang je een email met een digitale vragenlijst en voedingsdagboek. Ik vraag je deze in te vullen en ik ontvang graag alle recente uitslagen van onderzoeken (bloedonderzoek, ontlasting, hormonen etc.). De vragenlijst en uitslagen lees ik grondig door zodat ik optimaal ben voorbereid op ons consult.

Het consult bestaat uit onderstaande onderdelen:

Eerste consult: Tijdens het eerste consult brengen we jouw situatie en doelen in kaart d.m.v. een uitgebreide intakegesprek.

Meten is weten: We doen een prescreening door middel van een vegatest en we bespreken of het waardevol is om bepaalde testen te doen (zoals een ontlastingsonderzoek) via het laboratorium (zie overzicht testen).

Deep learning sessie:Na het in kaart brengen van jouw situatie geef ik je uitleg over de verstoorde werkingsmechanismen die uiteindelijk hebben geleid tot jouw symptomen. Het begrijpen van de situatie is een eerste stap richting herstel van je darmen, hormonen en energie.

Behandelplan:Na de uitleg over de werkingsmechanismen gaan we aan de slag om dit aan te pakken door middel van een behandelplan op maat. Na het consult krijg je een compleet behandelplan via ons digitaal klanten portaal op het gebied van voeding, supplementen en Intermittent Living/ leefstijlaanpassingen. Het uitgeschreven advies is samen met mijn voorbereidingen bij de prijs inbegrepen.

Vervolgconsult:Tijdens het eerste consult plannen we alvast een nieuwe afspraak in over 4-8 weken. In dit vervolgtraject doen we weer een scan en bespreken we jouw voortgang en testuitslagen. Het aantal vervolgafspraken is natuurlijk persoonsgebonden en afhankelijk van jouw situatie.

Hoeveel consults er nodig zijn is afhankelijk van de klacht of ziekte. De ervaring is dat je minimaal 3 consults nodig hebt bij milde klachten en 6 tot 8 consults bij zwaardere klachten.